Nyelvek

2023/08/03

Rendkívüli tájékoztatás - Tizedik akvizícióját is sikeresen zárta a Gloster

PDF

Rendkívüli tájékoztatás - Tizedik akvizícióját is sikeresen zárta a Gloster

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS 

A Gloster Infokommunikációs Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszám: 13-10-042012; székhely: 2142 Nagytarcsa, Csonka János utca 1/A A/2. ép.; a továbbiakban: Társaság, Gloster, Kibocsátó) a Budapesti Értéktőzsde Xtend Általános Üzletszabályzata szerint és a vonatkozó jogszabályok alapján az alábbiakról tájékoztatja Tisztelt Befektetőit.

Tizedik akvizícióját is sikeresen zárta a Gloster A P92 IT Solutions Kft. többségi tulajdonának megszerzésével jelentősen növekszik a Cégcsoport exportbevételeinek aránya

Nagytarcsa, 2023.08.03. – A kitűzött határidőn belül, sikeresen lezárta története eddigi legnagyobb akvizícióját a Gloster Infokommunikációs Nyrt. A most megvásárolt informatikai fejlesztőcég ezentúl Gloster-P92 néven működik tovább, miközben a társaság vezetése nem változik. Az akvizícióval a Gloster Csoport közvetlen képviseletet szerez a Szilícium-völgyben, valamint Londonban is, miközben árbevétele a várakozások szerint egyharmadával bővül, az exportarány pedig az ügylet lezárásának köszönhetően már év végén meghaladhatja a management 2025-ös stratégiájában megfogalmazott várakozásait.

A Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett, ősszel a Standard kategóriába készülő Gloster Infokommunikációs Nyrt. ezzel a tizedik akvizícióval 51%-os tulajdonrészt szerzett a P92 IT Solutions Kft.-ben, amely 2025-ben 94%-ra fog növekedni. A tranzakciót követően a P92 a Gloster leányvállalataként, Gloster – P92 IT Solutions Kft. néven működik tovább, miközben a társaság ügyvezetői tiszségét változatlanul Turschl Gusztáv tölti be.

A P92-vel egy 30 éves múlttal rendelkező céggel bővült a Gloster Csoport, melynek ügyfélkörébe olyan globális óriáscégek tartoznak, mint a Sony Music, a Blackhawk Network, vagy olyan németországi középvállalatok, mint a Valuenet[1]. A társaság elsősorban a média, a telekommunikáció, a pénzügyi szolgáltatások, illetve az autóipar számára fejlesztett szoftverekkel alapozta meg sikereit. A P92 szolgáltatásaival jelen van az Egyesült Királyságban, Németországban, illetve az Egyesült Államokban is, Budapest mellett pedig Londonban és Szilícium-völgyi Palo Altóban is rendelkezik képviselettel.

Jelentős exportnövekedés a horizonton

A mostani, tizedik akvizíciós zárás szorosan illeszkedik a Gloster Csoport 2025-ös növekedési stratégiájába, melyben az organikus növekedés mellett szoftverfejlesztő és felhős cégek felvásárlásával 2021-es számait készül megnégyszerezni a Társaság. A P92 a nemzetközi működésbe szorosan beágyazott, globális vállalati ügyfélkörrel rendelkező társaság, amely rendkívül magasan képzett fejlesztői csapattal rendelkezik. A felvásárlással a Gloster Csoport létszáma a jelenlegi 208 főről 340 főre emelkedik, a csoport bevételeinek exportaránya pedig várhatóan 85%-kal növekszik, a teljes árbevételhez képest eddigi 37%-ról 44%-ra bővül.

**

A Glosterről

A Gloster a magyar tőzsdén jegyzett, széles spektrumú informatikai szolgáltató. Több mint 20 éves története során hardveres garázscégből szoftver fókuszú nemzetközi középvállalattá fejlődött. Alapítója, egyik tulajdonosa és igazgatótanácsának elnöke Szekeres Viktor. A Gloster intenzív akvizíciós stratégiájának köszönhetően tíz felvásárlást zárt le sikeresen 2018 óta, és terjesztette ki tevékenységét a hálózati infrastruktúra, a hálózatbiztonság, a legújabb monitoring és kollaborációs megoldások, az intelligens épületek, valamint a felhő alapú és nemzetközi szoftverfejlesztési szolgáltatások területére. A cégcsoport jelenleg több mint 200 fős csapattal dolgozik, 2022-es auditált árbevétele 6,349 milliárd forint, EBITDA-ja 940 millió forint, adózott eredménye 414 millió forint volt. A Gloster továbbra is keresi azokat az informatikai vállalkozásokat, amelyek felvásárlása hozzásegíti stratégiai céljai eléréséhez, miközben folyamatosan építi be a megoldásokat, amelyek hatékonyabbá teszik meglévő portfoliójának működését.

Nagytarcsa, 2023. augusztus 3.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.

További tájékoztatás:

dr. Bassola Eszter

befektetői kapcsolattartó

bassola.eszter@gloster.hu

[1] https://p92.hu/aboutdetails

PDF

Rendkívüli tájékoztatás - Tizedik akvizícióját is sikeresen zárta a Gloster